10 ANLEDNINGAR ATT DANSA LINEDANCE 

Det finns så många anledningar till att dans är bra för dig, det är svårt att veta var du ska börja. Det är jättekul och bra för kroppen såväl sinnet. Förutom att det är en bra träningsform och har en verkligt positiv inverkan på hälsan, visade en färsk studie faktiskt att det också gör oss smartare (något att göra med att komma ihåg dansstegen och därmed träna hjärnan)

1. Det är roligt

Linedance är roligt. Du kommer att träffa massor av människor som älskar att ha roligt och som älskar linedance. Linedance får folk att le, skratta och må bra. 

2. Du kommer att träffa ny vänner

Linedance är en naturlig isbrytare. Det är ett bra sätt att träffa människor, få nya vänner och skapa kontakter som varar livet ut. Linedance ger dig möjlighet att träffa många härliga människor på kurser, danstillfällen och evenemang runt om i landet. 

3. Du kommer att älska att träna 

Linedance kan vara så mild eller så energisk som du vill att den ska vara. Det rapporteras att det hjälper till att öka muskeltonen och koordinationen, det minskar risken för kranskärlssjukdom, förbättrar kolesterolnivåer, stärker ben, sänker blodtrycket och håller dansarna i form. Det är ett fantastiskt sätt att regelbundet träna till trevlig musik. 

Linedance är ett bra sätt att hålla sig i form. Om du inte gillar gymmet kan linedance få tillbaka det roliga i träningen 

4. Det är lätt att lära sig linedance

För de flesta tar det cirka 3 veckor innan de känner sig trygga med sin första dans. Om det tar längre tid, oroa dig inte - hur snabbt du lär dig, har inledningsvis ingen betydelse för hur bra du kommer att bli ett år senare. Vi lär oss alla i olika takt. Vi uppmuntrar alla varandra att fortsätta utvecklas.

Människor älskar linedance eftersom dansrörelserna är lätta att lära sig och det kräver inte att du samordnar rörelser med en partner. Dansare står på rad och rör sig i samklang till alla typer av musik

5. Du behöver inte en partner 

Linedance är en av de roligaste formerna för dans där ute. Det kan göras var som helst och kräver ingen partner eftersom var och en dansar enskilt tillsammans med andra i grupp. 

6. Det ger en Feel Good Factor 

Linedance bygger självförtroende genom att ge en känsla av framgång och prestation när du behärskar dansens olika stadier och nivåer samt behärskar hela dansen. 

7. Linedance förbättrar ditt minne 

Det är allmänt känt bland dansare att linedance hjälper till att träna upp minnet. Vi måste memorera  stegsekvenser som vi sen upprepar tills vi fått det rätt. Linedance tränar hjärnan att hålla sig aktiv, genom att inte bara memorera stegen utan också att samordna kroppen till musiken.

Forskning har visat att när du slutar använda en del av din hjärna kommer det resultera i att den delen av hjärnan slutar att fungera effektivt. 

Prova själv så ska du får se att linedance ger dig fysiskt, psykiskt och känslomässigt välbefinnande. 

8. Du kommer att känna en känsla av prestation 

Allmän forskning har visat att linedance förbättrar människors välbefinnande, deras koordination och deras självförtroende. Du kommer att upptäcka att när du lär dig fler nya danser kommer ditt självförtroende att växa. Dansare talar ofta om den positiva känslan de får när de behärskar nya danssteg och danser.

9. Det lindrar stress

Linedance hjälper till att frigöra endorfiner som hjälper till att minska stress och få våra kroppar att känna sig lugna, glada och optimistiska. Vi vet att när kroppen mår bra, gör sinnet det också! Alla stressrelaterade problem som du tänker på tycks försvinna när du aktivt njuter av linedance. Detta lindrar i sin tur humöret och minskar risken för depression.

10. Vidarebefordra

På nolltid är vi säker på att du kommer att förmedla din kärlek till linedance till dina vänner och familj. Det är ett faktum att dansare verkligen engagerar sig i linedance på mycket kort tid. Ofta går de med i mer än en klass. Som du kan se har linedance så många positiva fördelar för dansare. 

Vi ser fram emot att träffa dig.