GRUNDKURS I LINEDANCE 
BARN & UNGDOM (14ggr)

Kursen pågår 25/1-3/5, uppehåll över påsklovet, gemensam kursavslutning den 19/3 i Hede Bystuga.

Kursort: Runhällen

Kurslokal: Enåkers Bygdegård
Dag & Tid: Onsdagar kl.17:00-17:50
Pris: Ordinarie pris: 600kr, medlem 450kr
Medlemsavgift: 0-9 år 50kr, 10-25år 100kr
Kurslokal: Enåkers Bygdegård
Åldersgräns: Rekommenderar ålder från 9år 
Utrustning: Sköna, stadiga skor och vattenflaska
Gruppledare: Linda Larsson, har du frågor skicka ett SMS till 070-039 98 38 så hör hon av sig så fort hon hinner. 

Anmälan: Direkt på plats eller till Eleonor Halsius 076-4140806

OM KURSEN

Kursen är anpassad efter barns förmåga och lämpar sig för barn från 9 år och uppåt, yngre barn är välkomna att delta under förutsättning att om det krävs en ansvarig vuxen på plats och att barnet är moget nog att ta en instruktion och delta på samma villkor som för de övriga deltagarna - att stå still och lyssna och inte springa omkring och störa de andra barnen !!

Under terminen kommer barnen att lära sig de första grunderna i linedance som sen praktiseras i lättare danser  som dansas till country och andra musikstilar

Precis som för de vuxna i föreningen är barnen välkomna på föreningens klubbdanser utan extra kostnad, vi träffas och dansar tre lördagar under vårterminen i Horndals Församlingshem mellan kl.14-17, eget fika medtages.

FÖRÄLDRAR är varmt välkomna att stanna kvar, gym finns för den, som vill passa på och träna medan barnen dansar.


Linedance

Linedance är koreograferad dans som görs med en grupp människor som dansar enskilt i linjer/rader med upprepade sekvenser av steg. 

Line Dance är aerobic träning och räknas som sport med liten påverkan eller sport med mjuka rörelser. 
Det är en av de mest varierande dansformer som finns med steg inlånade från många olika dansstilar Cha Cha, funk, polka eller varför inte en mysig nightclub eller en mjuk och svävande vals. 
De flesta rörelser består av benrörelser, det förekommer inga svåra hopp, vändningar eller omöjliga rörelser var och en dansar efter egen förmåga och förutsättning 
Linedance är en av de mest populära formerna av organiserad dans och är mycket populär över hela världen, en familjär dans form där all åldersgrupper dansar tillsammans.