Billy Elliot

Billy Elliot är en berättelse om en elvaårig pojke som väljer bort boxningsträningen för att istället dansa balett. Filmen utspelas i norra England under den stora gruvstrejken 1984-85 och skildrar klasskamp och gränsöverskridande i en tid då gamla värderingar och stereotyper börjar ifrågasättas och etablerade manliga traditioner utmanas. Billy Elliot är en engagerande film om en ung människa med mod att välja en oväntad väg i livet. Filmen är också en hyllning till dansen som drivkraft och uttrycksmedelara ihop pengar till Billy, som reser till London för att göra inträdesprovet till Royal Ballet School.


Coyote Ugly

Om en dröm bara förblir en dröm kommer inget att hända. Så resonerar Violet när hon packar väskan och flyttar från sin pappa i sömniga pappa Jersey, för att göra karriär som låtskrivare i New York. Men trots höga ambitioner, envishet och talang är konkurrensen i skivbranschen för tuff, och i stället får hon jobb som bartender på klubben Coyote Ugly. En hektisk karriär tar fart, och med nyvunna vänner och ny pojkvän leker plötsligt livet i den pulserande storstaden. Frågan är om hon är villig att riskera allt för att ge sin dröm en chans till


Urban Cowboy

Urban Cowboy är en amerikansk film från 1980 som handlar om hat/kärleksförhållandet mellan cowboyen Bud Davis (John Travolta) och cowgirlen Sissy (Debra Winger). 


FOOTLOOSE

Footloose visar den tidlösa kampen mellan oskyldiga nöjen och sträng moralitet, när storstadspojken Ren McCormick hamnar i en överspänd stad i Mellanvästern där dans har förbjudits. Ren gör revolt tillsammans med bäste vännen Willard och pastorns dotter.