LINE DANCINING

EN SKONSAM DANSFORM FÖR GRAVIDA, NYBLIVNA MAMMOR OCH BARNET I BÄRAREN

Det är bra att träna och röra på sig under och efter graviditeten och det trevliga är att du inte behöver springa en mil eller hänga på gymet för att träna, om dans är din grej börja dansa det har en massa fördelar för dig och ditt barn. 

Bära-Barn-Dans är en rolig träningsform med barnet i sjal/sele där du får en möjlighet att introducera musik, rörelse och rytm för ditt barn.

Line Dancing är en social dansform som är bra träning för hela kroppen. Line Dance räknas som sport med liten påverkan eller sport med  mjuka rörelser.

Line Dancing för dig som är gravid och för dig som dansar med barnet i bärare är en kombination av kul motion och enkla steg och de flesta rörelser består av benrörelser. Det förekommer inga hopp, inga svåra vändningar eller omöjliga rörelser som kan orsaka skadlig belastning på dig och ditt barn

Denna aerobiska träningsform stärker bandet mellan förälder och barn och främjar barnets sensoriska, språkliga och motoriska utveckling under graviditeten och som spädbarn.

DET HÄR BEHÖVER DU VETA

NÄR DU DANSAR MED BARNET I BÄRAREN.

Kontinuerlig dansträning har många likvärdiga fördelar för dig och ditt barn, muskler, balans och motorik men också koordination, kroppshållning, koncentration och rumsuppfattning förstärks. 

Dansen påverkar ert mentala välbefinnande ni känner er gladare, mindre stressade och du och ditt barn ges möjlighet till socialt umgänge

För att du och ditt barn ska känna er trygga och få maximalt med utbyte av att dansa tillsammans finns det några saker som är bra att tänka på 

MER INFO HÄR

SJAL ELLER SELE

VÄLJ EN BÄRARE SOM FYLLER DITT BEHOV OCH SOM KÄNNS BEKVÄM OCH SMIDIG

Vad ska du tänka på vid val av bärare vilka, grundläggande regler gäller för bärandet av barn i sjal/sele  ?

Var noga med din egen och ditt barns komfort och mående, dans ska vara roligt och en stund av njutning.

Tänk på att när du dansar med ditt barn i bärare ska barnet alltid sitta inåtvänd oavsett ålder

LÄS MER HÄR

MUSIK LJUD PULS/RYTM

HAR BETYDELSE FÖR DITT BARNS UTVECKLING

Är det inte fantastiskt att du har möjlighet att påverka och stärka ditt barns utveckling redan från ett tidigt fosterstadium samtidigt som du själv har en massa hälsofördelar av kontinuerlig dansträning

Genom rörelse rytm och musik tränar det lilla barnet balans, koncentration, koordination och lär sig begrepp som rör rummet, tiden och kraften. Barnet tränar upp sin sinnen för ljud, rytm och förtydligar sitt kroppsspråk samtidigt som kroppen stärks.

LÄS MER HÄR