Linedance är rena rama ENERGIKICKEN !

Jag är en självständig person som gillar utmaningar och som hela tiden, vill lära mig nya saker därför tror jag linedance passar mig så bra. Det jag gillar med linedance är det flow jag får när jag dansar, jag känner mig full av energi och glädje. För mig är linedance frihet det är helt upp till mig själv och jag bestämmer själv vad, när och hur jag vill dansa, Jag gillar att det är sån variation på danser, musik och dansstilar, att slippa vara beroende av en danspartner är en riktig befrielse och ger mig utrymme för att verkligen leva mig in i dansen, musiken och koreografin. För mig blir linedance aldrig tråkigt eftersom det hela tiden finns nya utmaningar och efter en dansträning känner man verkligen att man gjort nånting, både kroppen och huvudet har fått sitt.

Anette 44 år Försäljare


Motion för både kropp och hjärna och jättekul.

Det är verkligen JÄTTEROLIGT och det kan verkligen rekommenderas. Det är jobbigt på en medelintensiv nivå. Man orkar hålla på ett bra tag, om man pausar ibland och dricker mycket vatten, fast man blir rejält svettig också. Det är mest benen som får jobba, men oj vad de får jobba. Jag brukar få kramp i skenben och vader av ansträngningen. En annan del av kroppen som får jobba jättemycket är hjärnan. Det krävs en oerhörd koncentration för att få ihop alla stegkombinationer. Efter 30 min brukar vi fika en kvart och sen kör vi 30 min till. De sista 5 min är jag helst slut i skallen och får knappt ihop de enklaste stegen. Sen kan alla vara med och dansa, ingen behöver någon partner och ingen riskerar att bli nobbad.

Karin 58 år, Lokalvårdare


Jag undrade verkligen vad jag nu hade gett mig in på.

Jag kommer ihåg att första gången var en chock för mig, och jag kände mig som en förvirrad Jim Carrey ute bland damerna. Hur skall jag klara av detta?! Ringde i panik till min dotter och fick henne att lova att extraträna med mig senare i veckan INNAN nästa lektion. Nästa gång jag kom till kursen gick det bra 
Stefan 50 år, Programmerare


Det var ju superkul

Det här är det roligaste jag gjort i hela mitt liv! Jag kommer att dansa så länge benen bär mig. Jag såg en annons att det skulle starta en kurs i närheten. Åkte dit och provade och fastnade direkt.

Anna 25 år, Student


Jag gillar variationen i linedance

Det pratas inte mycket om linedance och innan jag började med linedance hade jag en vag uppfattning om att man står på rad och dansar till countrymusik. Nu när jag vet bättre så kan jag avslöja att man faktiskt inte bara dansar till countrymusik utan även en hel del andra musikstilar också, vilket jag uppskattar med denna dans form, att man inom linedance kan dansa så många olika stilar, alltifrån vals liknande danser till funk.

Henrik 37 år, Egen Företagare


Linedance är en kul träningsform

Jag har en hemlig förkärlek för countrymusik och tycker löpträning är tråkigt så jag fastnade direkt för denna träningsform som är både social, rolig och full av countrylåtar! Innan jag började dansa visste jag inte mycket om linedance och blev lite lätt förvånad när jag insåg att linedance dansa lite här och var i hela Sverige.

Agneta 26 år Behandlingsassistent


Det är så roligt att göra nått kul med barnen

Att lyssna till barnens känslor, behov och att stärka deras kreativitet är viktigt. Så i veckan gick jag därför HELT utanför min trygghets zoon & gick på dans med min dotter. Sån tur att jag utmanade mig själv för att ta tillvara på min kvalitetstid tillsammans med henne. Såååå kul det var att lära sig de första stegande i Linedance. Tänk om jag hade begränsat mig och bara vågat göra det som jag själv vill och vet är roligt- tja, då hade jag missat denna stund fylld av glädje skratt och kvalitet tillsammans med min dotter.

Katrin 27 år Undersköterska


Rena Hjärngympan

Så himla kul var det, äkta countrymusik och en massa stomp med fötterna och det krävdes full koncentration för att hålla koll på stegen. Det är något som jag kommer att fortsätta med, bra träning för hela kroppen. Sen är det skönt att komma ut och träffa folk

Louise 40 år, Arbetssökande


Vad skoj det ska bli. Kul att göra något som man bara blir glad av

Idag var jag på "Prova på klass" för "Linedance Jag var ganska förväntansfull men också lite full i fniss för det var ganska mycket pantertanter och "blue hairs" där. Dansstegen var enkla. T.ex. man går framåt 3 steg, gör en liten spark, går sedan tillbaka 3 steg - och stampar på stället. Vi dansade till både country, Lady Gaga samt Cotton Eye Joe - det får ju vem som helst att dra på smilbanden. Det var väldigt roligt alla fall och lätt att lära sig. Skönt för en sådan som mig som har en koordinations förmåga som en man.

Isabella 19 år, Student


Jag gillar friheten och det sociala med Linedance

När man dansar linedance behöver man inte bjuda upp någon som man måste göra när det är pardans. Det spelar ingen roll hur fördelningen ser ut mellan män och kvinnor eller vuxna och barn. Man dansar bredvid, bakom eller framför varandra. Var och en har sin egen stil samtidigt som man får en härlig känsla av samhörighet.

Anna-Karin 52 år , Socionom


Linedance är så varierat vilket är toppen.

För några år sen var det mest moderna former av countrymusik som användes till danserna, men numer är det vanligare med rock, pop, disco, irländsk, latin, cha-cha, vals och till och med vanlig svensktopp och dansband. Det är det som är så roligt med Linedance , det är så varierat, både musik och stegkombinationer.

Sara 35 år, Sjuksköterska


Dela gärna med dig av dina erfarenhet av linedance - Skicka i väg ett mail till oss